dissabte, 9 de març del 2013

ARCO a internet

Del 13 al 17 de Febrer es va celebrar a Madrid una nova edició d'ARCO, la fira internacional d'art contemporani. Aquest any compleix 32 anys convertint-se en un esdeveniment que aglutina col•leccionistes, galeristes i professionals de tot el món.

La presència de la fira a la xarxa és notable i es presenta amb moltes possibilitats des de diversos àmbits. A la seva pàgina oficial, hi podem consultar tota la informació necessària. A la plana web hi trobem un complet recull de reportatges de premsa online en castellà, un catàleg de les diferents galeries participants en PDF, també un catàleg d'artistes i un apartat anomenat “Infoaco” que consta de tota la informació de cara al públic visitant. Realment, resulta una pàgina pràctica, intuïtiva i no deixa lloc a dubtes.
 
El portal oficial també serveix de nexe per als altres àmbits virtuals on ARCO és present. Una de les mostres del gran interés de la fira per les possibilitats del món online és la proposta que presenta juntament amb la casa de subhastes Paddle8. Aquest espai virtual ofereix obres d'art i objectes de col•lecció del museus, fundacions i fires més prestigiosos i col•labora amb ARCO oferint més de 1.000 obres presents a la fira per menys de 5.000€, tot de forma exclusivament online.

Una altra de les grans novetats de l'edició d'enguany és l'anomenat Arco Bloggers. Avui en dia els blogs suposen una important eina de difusió de l'art, ja que permet la crítica de forma independent de les grans empreses, per tant ofereix molta llibertat. Arco Bloggers és un espai virtual que aglutina diferents blogs dedicats a la critica de l'art contemporani i tracten temes en relació amb la fira ARCO. El propòsit del projecte és crear un punt de debat sobre l'art del moment a la xarxa.

Tant la fira ARCO com el projecte Arco Blogger tenen el seu espai a les xarxes socials de forma independent. Tant en Twitter com en Facebook, que van ser una eina especialment activa durant els dies de la fira per a enllaçar les pàgines noves que sorgien referent a la fira.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada