dilluns, 27 de maig del 2013

Web oficial del Museu Guggenheim de Bilbao


La web del Museu Guggenheim a Bilbao respon al caràcter harmònic i ordenat del propi museu, obra de Frank Ghery, com s’explica a la pròpia web 



Seguint un ordre d’esquerra a dreta dins la pàgina web, trobem un seguit d’apartats que proporcionen la possibilitat d’una recerca d’informació ben guiada. Iniciem el recorregut virtual per les opcions web d’encàrrecs de guies per a les visites.  En aquest apartat especifica el límit de persones i ens informa de que no hi ha cap idioma en el qual es pugui dur a terme la visita. Inclou, doncs, un servei  d’assistència telefònica per tal de suplir els possibles dèficits de la visita guiada.

D’altra banda, si la nostra recerca es únicament de caràcter acadèmic, trobem a la nostra disposició de forma ordenada els catàlegs de les diferents obres, seguint un eix cronològic. En aquest apartat inclou una breu introducció a la historia de cada obra i a la historia de l’autor, entenent  que l’art contemporani exposat al museu ha de ser analitzat des de tots els seus aspectes. D’aquesta manera, dins del registre, trobem els requisits necessaris per realitzar una major apreciació de les obres i l’autor, a la col·leccció

El caracter pràctic , pel que fa a l’aprenentatge, que trobem en aquest apartat es veu limitat per l’indexació cronológica. La datació de l’obra com a únic criteri de catalogació deix de banda altres criteris que facilitarien la recerca. Per exemple, la referència a la disciplina artística de les obres, facilitaria un punt de partida mes global per l’analisi : de l’art contempòrani en general als aspectes específics de l’obra.

Tot i aquesta observació, cal destacar que el caràcter principal de la web és el d’oferir una informació al sector del turisme cultural, i no pas el d’oferir un gran volum d’informació útil per a la investigació.
Les seccions destinades a les diferents activitats que es realitzen al museu inclouen els horaris, els preus (que inclouen les activitats gratuïtes), fet que propicia el caràcter dinàmic en l’àmbit cultural. Destaca també un apartat per a les exposicions temporals que s’hi realitzen.

En definitiva, es tracta d’una pàgina web que ofereix la possibilitat d’una ràpida consulta de qualsevol aspecte referent al museu, incloent fins i tot els restaurants i les visites turístiques a la ciutat de Bilbao, diferents activitats culturals, a l’hora que facilita dades artístiques, tant d’obres exposades a l’interior del recinte com de la pròpia construcció del museu, en ell mateix, una obra d’art que sens dubte enlluernarà a tots aquells interessats en el món de l’Art.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada